Over ons

In 2001 “gooiden we het roer om” en vestigden ons in de mooie Portugese Algarve. De eenvoud, de vriendelijke bevolking, de kalmte, de schone zee, de stranden en het aangename klimaat trokken het meest. We verbouwden Casa Algarvia, na er eerst zelf een paar maanden te hebben gewoond. Daarna was Casa Portuguesa aan de beurt. Het ging allemaal met wat minder stress dan in documentaires als “Het roer om” of in “Ik vertrek”!
We gaven onszelf meer tijd. We waren minder afhankelijk van anderen doordat we het meeste zelf deden.
Al een aantal van onze gasten hebben zich hier ook gevestigd of lopen met concrete plannen rond. Het hier wonen of je vakantie doorbrengen valt in de smaak!
Het leven in de Algarve met haar vriendelijke bevolking, het fijne klimaat en de mooie zee is zo verleidelijk!

Het klimaat: veel zon en geen extreem hoge temperaturen zoals in het binnenland en bijvoorbeeld in Spanje. De streek rond Lagos (westelijk gedeelte van de zuidkust) profiteert van de gunstige invloed van de Atlantische Oceaan: ‘ s middags verkoeling door een windje en heel schoon zeewater. Ons ruime strand ‘Meia Praia’ behoort tot een van de goedgekeurde stranden in de EU. Dat betekent dat het aan vele normen voldoet waaronder toezicht in het seizoen en schoonmaak. Naast natuurlijk de zwemwaterkwaliteit.

Wij vinden dat de Algarve het beste klimaat heeft van Europa en misschien wel van onze planeet. Daarom kozen wij voor deze schitterende plek. En dat ontdekken steeds meer Europeanen die hier verblijven.

Wij wonen hier nu vele jaren en hebben er nog nooit nog een seconde spijt van gehad!